ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΠ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, MD, FEBS

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ

• Χειρουργική Ογκολογία Μαστού • Ογκοπλαστική & Επανορθωτική Χειρουργική

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ

• Χειρουργική Ογκολογία Μαστού • Ογκοπλαστική & Επανορθωτική Χειρουργική

Ελευθέριος Επ. Σφακιανάκης, MD, FEBS

Χειρουργός Ογκολόγος Μαστού- Ειδικός Μαστολόγος
Εξειδικευμένος Ογκοπλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός

  • τ. Δ/της Μονάδας Μαστού East Suffolk and North Essex Hospital, NHS , Ηνωμένο Βασίλειο
  • Επιστημονικός Συνεργάτης Moνάδας Μαστού Παν/κού Νοσοκομείου Royal Free Hospital, Λονδίνο
  • Εξειδίκευση στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο Παν/κό Νοσοκομείο Royal Free Hospital του Λονδίνου
  • Κάτοχος της Ευρωπαικής Πιστοποίησης Χειρουργικής Μαστού (FEBS) με έπαινο επίδοσης από την Ευρωπαική Ένωση Εξειδικευμένων Ιατρών, UEMS
  • Μέλος της European Society of Breast Cancer Specialists (EUSOMA)
  • Μέλος της European Society of Surgical Oncology
  • Κάτοχος Τίτλου Ειδικότητας Γεν. Χειρουργικής
  • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Ιατρός

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στη συνέχεια μετέβη στη Γερμανία, ως υπότροφος του Ευρωπαικού προγράμματος ERASMUS, στο Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού της Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Eberhard Karls Universitat Tubingen. Κατά την παραμονή του στη Γερμανία, απέκτησε σημαντική εμπειρία στη διάγνωση και διαχείριση ασθενών με κακοήθεις και καλοήθεις παθήσεων μαστού. Υπηρέτησε ως ιατρός υπηρεσίας Υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου-ΠΙ Μέρωνα. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς.

Ειδίκευση στη Χειρουργική

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη Χειρουργική Ογκολογία στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εκτός από τη Γενική Χειρουργική έλαβε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στη Χειρουργική Ογκολογία, αποκτώντας σημαντικές δεξιότητες και εμπειρία στη διαχείριση ογκολογικών ασθενών, ενώ πραγματοποίησε πληθώρα ογκολογικών επεμβάσεων. Απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής Ειδικότητας μετά από επιτυχία   στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Εξειδίκευση στη Χειρουργική Μαστού και στην Ογκοπλαστική Χειρουργική

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας μετέβη στο Λονδίνο, όπου εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική του Μαστού και την Ογκοπλαστική Χειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Free Hospital NHS Trust, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξειδικευμένα κέντρα Χειρουργικής και Ογκολογίας Μαστού του Ηνωμένου Βασίλειο με πάνω από 800 νέα περιστατικά καρκίνου μαστού ετησίως και το κορυφαίο κέντρο εκπαίδευσης στην Ογκοπλαστική Χειρουργική του Λονδίνου. Στο συγκεκριμένο Κέντρο προήχθη και εργάστηκε σαν Επιμελητής Ογκοπλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός Μαστού για 2 χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Consultant Oncoplastic and Reconstuctive Breast Surgeon, την ανώτατη βαθμίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Νοσοκομείο East Suffolk and North Essex NHS Foundation Trust πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Είναι κάτοχος της Ευρωπαικής Πιστοποίησης Χειρουργικής του Μαστού (FEBS) από την Ευρωπαική Ένωση Εξειδικευμένων Ιατρών (UEMS) μετά από επιτυχία στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος με έπαινο επίδοσης.

Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα (>2000) ογκολογικών χειρουργικών επεμβάσεων  μαστού και μασχάλης, επεμβάσεις για καλοήθεις παθήσεις, καθώς επίσης και επεμβάσεις αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή, αισθητικές επεμβάσεις και επεμβάσεις αποκατάστασης συμμετρίας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδωτικό τομέα στο Λονδίνο.

Τομείς της εξειδίκευσής του στο μαστό είναι η Ογκοπλαστική και η Επανορθωτική Χειρουργική και η εξατομικευμένη συμβουλευτική σε ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Επιστημονικό και Εκπαιδευτικό Έργο

Ο κ. Σφακιανάκης έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολυάριθμα παγκοσμίου φήμης διεθνή συνέδρια Ογκολογίας και Χειρουργικής Μαστού, με πιο πρόσφατη την παρουσία του στο μεγαλύτερο συνέδριο Ογκολογίας μαστού στο St Gallen. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε μεγάλα περιοδικά για τον καρκίνο του μαστού.

Στο Πανεπ/κό Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου, ήταν εκπαιδευτής τελειόφοιτων φοιτητών Ιατρικής του University College of London κατά την Κλινική τους άσκηση στη Χειρουργική του Μαστού, καθώς επίσης και των ειδικευομένων ιατρών του τμήματος.

Πιστοποιημένος με έπαινο επίδοσης Χειρουργός Μαστού από την Ευρωπαϊκή Χειρουργική Εταιρεία Εξειδικεύσεων.​